3e witviscompetitiewedstrijd

6 mei 2018

Op deze zonovergoten dag gingen de witvissers alweer beginnen aan hun 3e wedstrijd. Er waren vandaag 20 vissers die keurig om 06.45 uur aanwezig waren voor de loting. Ed Ruisendaal mocht als eerste zeggen waar hij een poging ging doen om zijn leefnet te vullen en hij wilde graag in het park zitten aan de Anna van Buurenlaan. Ook de nummer 2 (Gert-Jan Rebel) ging naar het park, maar hij mocht zijn geluk gaan beproeven bij het vogelasiel (een zeer gewilde stek). De loting ging weer redelijk snel en iedereen was om 07.05 uur onderweg naar z’n plek.

De mannen van de witviscommissie hadden voor de tweede maal geen geluk met loten, want zij waren bijna als laatste aan de beurt. Maar aangezien we 31 stekken hebben bleef er voor hun nog wel zat plekken over om uit te kiezen. Richard en Ed gingen samen naar de Zoute Gracht en Bouke ging voor de 2e maal naar “IJsland” (kommetje bij het industrieterrein). Tijdens de wedstrijd wordt er druk met elkaar gebeld om te vragen of er wat wordt gevangen en vandaag leek dat bij de meeste vissers wel het geval.

Er waren al enkele vissers die een aantal brasems hadden gevangen en ook de zeelt was aan het azen. Bouke ving er één en ook Gert-Jan had om 11.00 uur al 2 zeelten en een aantal brasems gevangen. Omdat het behoorlijk warm was, was er ook veel pleziervaart aanwezig in de Buitenvesting en dat had op het eind van de wedstrijd wel gevolgen voor de vangsten. Uiteraard was er vandaag weer een winnaar er dat was Berend Kwarten, die meer dan 30 kilo gevangen had. Goede tweede was René Klooster met meer dan 26 kilo en hij ving na een gevecht van een half uur een mooie karper van ruim 6 kilo. Totaal is deze dag meer dan 190 kilo gevangenen dat is niet slecht met 20 vissers.

Foto’s: Gert-Jan met een zeelt en de zeelt van Bouke in zijn net.

Nieuwe tussenstand klik HIER

Groeten,

De witviscommissie.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »