Dagmarathon aug. 2018

18 augustus 2018,
Voor de wedstrijd hadden zich 10 koppels opgegeven en vol goede moed was bijna iedereen om 06.45 uur bij de Abri aanwezig voor de loting. Helaas was het deze dag niet zonnig en er stond een stevige wind vanuit het westen. Gelukkig was de temperatuur wel boven de 20 graden en is het droog. Ook de dames Helen Klomp en Astrid Ebbelaar hadden zich ingeschreven voor de wedstrijd, met dank aan Gerard (HS Het Gooi) die Helen vandaag een vrije dag heeft gegeven.

Ook nu werd er weer geloot volgens het Engels Systeem en dat beteken dat het koppel met nummer 1, mag beslissen waar ze willen plaats nemen. Nummer 2 mag daarna hun keuze maken enz,enz. Het koppel Gert-Jan Rebel en Bouke van der Ploeg hadden nummer 1 en kozen ervoor om aan de Amsterdamsestraatweg bij de bushalte te gaan vissen. Daar werd de laatste weken erg goed vis gevangen en zij hoopten dat het vandaag ook het geval zou zijn. Het dameskoppel ging naar “IJsland” (bij het industrieterrein) om daar hun kunsten te vertonen.

De wedstrijd duurde van 08.00 uur tot 18.00 uur en na afloop zou de prijsuitreiking zijn bij Lies en Berend Kwarten (nogmaals bedankt voor de gastvrijheid). Dankzij het redelijke weer, was het goed vertoeven langs de waterkant en dat was maar goed ook. Het bleek namelijk dat de vis op een aantal plekken dun bezaaid was. En dan kan het een lange zit zijn om 10 uur achter elkaar te vissen. Helaas waren Berend en Nelis Kwarten het na 5 uur vissen zat en dat is wel begrijpelijk als je dan pas een kilo vis hebt.

Daarentegen was het koppel Rene Klooster en Olaf de Wal wel lekker bezig en werd de ene na de andere brasem binnengehaald. Bij het koppel Rebel/v.d. Ploeg liep het ook niet zo geweldig en alleen Gert-Jan ving af en toe een zeelt en brasem. Bouke had na 7 uur vissen wel genoeg gezien en maakte snel een vaste stok klaar en wist zo nog in 3 uur tijd, 135 vissen te vangen (veelal voorns). Ook het koppel Michael Smit en Floris Bos hanteerde de vaste stok en die vingen ook volop voorns, kolbleien, alvers en soms een bliek.

 

 

 

 

 

 

 

 
De meeste koppels waren blij dat het om 18.00 uur afgelopen was en nadat alles was opgeruimd en gewogen waren de meeste koppels om 19.00 uur aanwezig bij de prijsuitreiking en onder het genot van een drankje werden uiteraard weer de mooiste (sterke) verhalen verteld. Helaas vielen de vangsten een beetje tegen voor de meesten, maar de sfeer leed daar niet onder. De broodjes frikandel en kroket waren niet aan te slepen en ook de bittergarnituur werd door iedereen geapprecieerd. Groente en Fruitadviseurs Jan Appelman uit Huizen had ook nog voor fruits- en aardappelsalades gezorgd (goed bezig Charles).

De winnaars van marathon waren Rene Klooster en Olaf de Wal, die net geen 70 kilo hadden gevangen. 2e werden op gepaste afstand het koppel Bos en Smit met iets meer dan 22 kilo en goede 3e waren Rebel en v.d. Ploeg die bijna 22 kilo hadden gevangen. Helaas waren er 2 koppels die hun vis niet hebben laten wegen, maar ook dat hoort bij het wedstrijdvissen. Ook kregen zij een prijs in de vorm van waardebonnen die besteed kunnen worden bij Hengelsport “Het Gooi” (Helen en Gerard, nog bedankt voor de sponsoring).

De witviscommissie.

 

Foto’s van de prijsuitreiking, de foto’s zijn aanklikbaar zodat je ze groter kan bekijken.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »