Wie zijn wij

wie zijn wij

Even voorstellen!

Een jaar geleden ben ik eens gaan vissen met Paul Nachtegaal.
Zittend op mijn stretcher vroeg ik hem eens nieuwsgierig, zeg jij zit toch bij de karpercommissie? Ik wil mij na al die jaren wel eens gaan inzetten voor de visvereniging.

Sinds het jaar 1988 ben ik samen met de familie in t gooi terecht gekomen en vanaf dag 1 aan het vissen geslagen. Eerst met de vlok en pen op karper in de vele siervijvers die t gooi rijk is en later ook de roofvis en het statisch vissen op karper en dan met name in de mooie vesting! Wat een beeldschoon water is dat!!!
Ondertussen is de horizon flink verbreedt, zo vind ik het ook heerlijk om met de bellyboot de rivier op te gaan of, en dan toch weer de karper, het method feeder vissen.
Na al die jaren word het tijd om mij actief in te gaan zetten voor de vereniging des te meer omdat de vereniging i.s.m. een aantal proactieve leden in 2006 een fantastisch project zijn gestart die in mijn optiek ook net op tijd kwam. Ik kan mij goed herinneren dat ik na schooltijd over de wallen liep en onze vriend karper in grote getale zag liggen in de voorjaarszon maar dat werd steeds minder. Ook het vangen was nagenoeg over maar dankzij dit project is het weer mooi vissen in de vesting. Het blijft wel de vesting dus je blijft er hard voor werken maar de aanhouder wint!

Dus toen Paul onlangs vroeg of ik interesse had om bij de karpercommissie te komen was de keuze snel gemaakt, jazeker zei ik Graag zelfs! Op deze manier blijft het project leven en kunnen we hopelijk vooral het terugmelden nieuw leven inblazen want deze terugmeldingen zijn cruciaal om de vis te blijven monitoren!! Blijven melden dus op karpercommissie@hsvnb.nl

Met vriendelijke groetjes,

MichielBeste Leden,

Ik ben Paul Nagtegaal en woon al mijn hele leven in Naarden. Als klein mannetje ben ik zoals een ieder begonnen met een korte vaste stok van drie meter en ging ik achter de voorntjes aan. Ik viste voornamelijk in de Karnemelkse sloot en heb daar eigenlijk tot mijn zestiende altijd erg veel plezier gehad. Veel uren bracht ik door met mijn winkle picker op jacht naar brasems en zeelt. Naast het vissen op witvis heb ik ook veel achter de poldersnoekjes aangezeten met één van mijn beste vismaten Joey Kluvers.

Rond mijn zeventiende kwam ik voor het eerst in aanraking met karpervissen en na mijn eerste run was ik direct verkocht. Na afloop van een schitterende dril kon ik mijn eerste karper landen. Ik ben dat jaar direct fanatiek achter deze vis aangegaan en heb in twaalf jaar veel mooie karpers mogen landen. Zes jaar geleden ben ik voor het eerst gaan vissen in de Naarden-Vesting en ik blijf zeggen dat dit het mooiste water is van Nederland. Het bestand begint steeds mooier te worden en het blijft toch altijd een beetje werken voor de vis.

Vijf jaar geleden heb ik door het aanschaffen van een fietskar mijn mogelijkheden vergroot, tegenwoordig ben ik op iedere stek in vesting snel ter plaatse, zien jullie bij een tent een fietskar staan dan is de kans groot dat ik het ben.

Twee maanden geleden werd ik door Eric Jaegers gevraagd om bij de karpercommissie te komen en ik heb hier niet lang over nagedacht. Wat in mijn ogen de belangrijkste taak is, is dat we ervoor moeten zorgen dat de Vesting ook in de aankomende jaren een mooi bestand aan Karpers behoud en dat we door middel van nieuwe aanwas het een schitterende water kunnen maken voor de karpervisser. Mijn grote vraag blijft dus aan elke visser die karpers vangt dit door te geven aan de karpercommissie. Wij kunnen door vangsten goed monitoren hoeveel we moeten uitzetten en waar het nodig is om uitzettingen te doen, met deze informatie kunnen wij een goed advies geven aan de Vistandsbeheercommissie.

Mochten jullie mij zien zitten en heb je zin in een babbeltje dan kan je altijd even langskomen en verder wens ik iedereen nog mooie vangsten toe in onze prachtige wateren van de vereniging.

Groet,

Paul Nagtegaal

wie zijn wij

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »