Wie zijn wij

Mijn naam is Eric Jägers, ben 27 lentes jong en woonachtig in Bussum. wie zijn wij
Ik ben begonnen met vissen zoals zo velen door zijn ouders. Samen aan de waterkant beginnen met de eerste voorntjes vangen, wat al snel overging naar baarsjes “plukken” bij de bruggen van de Naarden Vesting en het vissen op snoek in het (toen mocht het nog) meertje van vlek.

Naarmate ik ouder werd ben ik mij gaan interesseren in de karpervisserij, en bevis nu de wateren in Naarden en de omgeving.
Ik wil samen met mijn collega commissie leden dit ook voor jullie interessant maken door activiteiten te gaan organiseren, waarbij we van elkaar kunnen leren. En samen van onze mooie hobby kunnen genieten.Even voorstellen!

Mijn naam is Jonathan Tunderman. Ik ben 35 jaar, geboren en opgegroeid in Amsterdam, Watergraafsmeer. Als kleine jongen van 6 jaar oud begon mijn passie en liefde voor het vissen. Van mijn oude buurman (een fanatieke visser) kreeg ik mijn eerste bamboestok die hij zelf voor mij gebouwd had. Vol trots en overgave stond ik uren aan de waterkant en was niet meer weg te slaan. Vrij snel kwam ik erachter door oudere jongens uit de buurt dat de sloten waar ik viste redelijk vol zaten met karper(tjes) die er tot de dag van vandaag nog steeds zwemmen. Het duurde uiteraard niet lang voordat ik mijn eerste werphengel had met molen. De eerste karpers lagen al snel op de kant. Als ik moet beschrijven waar mijn doorgeslagen hobby voor het karpervissen tot stand is gekomen is het toch wel hier. De slootjes in Amsterdam-Oost.

Toen ik een jaar of 11 was verhuisde mijn ouders, broer en ik richting Bussum.
Vrijwel direct ging ik met mijn hengels op pad en leerde ik de wateren in de omgeving kennen met in het bijzonder Naarden Vesting! Ik heb hier in de afgelopen 8 jaar fanatiek op karper gevist en ben een hoop over dit water te weten gekomen. Erg leerzaam omdat het niet bepaald een makkelijk water is. De meeste karpers die ik in de Vesting gevangen heb, en dat zijn er aardig wat, zijn plaatjes van beesten!

Het karperbestand in de Vesting gaat naar mijn mening nog veel bewijzen in de toekomst!Beste Leden,

Ik ben Paul Nagtegaal en woon al mijn hele leven in Naarden. Als klein mannetje ben ik zoals een ieder begonnen met een korte vaste stok van drie meter en ging ik achter de voorntjes aan. Ik viste voornamelijk in de Karnemelkse sloot en heb daar eigenlijk tot mijn zestiende altijd erg veel plezier gehad. Veel uren bracht ik door met mijn winkle picker op jacht naar brasems en zeelt. Naast het vissen op witvis heb ik ook veel achter de poldersnoekjes aangezeten met één van mijn beste vismaten Joey Kluvers.

Rond mijn zeventiende kwam ik voor het eerst in aanraking met karpervissen en na mijn eerste run was ik direct verkocht. Na afloop van een schitterende dril kon ik mijn eerste karper landen. Ik ben dat jaar direct fanatiek achter deze vis aangegaan en heb in twaalf jaar veel mooie karpers mogen landen. Zes jaar geleden ben ik voor het eerst gaan vissen in de Naarden-Vesting en ik blijf zeggen dat dit het mooiste water is van Nederland. Het bestand begint steeds mooier te worden en het blijft toch altijd een beetje werken voor de vis.

Vijf jaar geleden heb ik door het aanschaffen van een fietskar mijn mogelijkheden vergroot, tegenwoordig ben ik op iedere stek in vesting snel ter plaatse, zien jullie bij een tent een fietskar staan dan is de kans groot dat ik het ben.

Twee maanden geleden werd ik door Eric Jaegers gevraagd om bij de karpercommissie te komen en ik heb hier niet lang over nagedacht. Wat in mijn ogen de belangrijkste taak is, is dat we ervoor moeten zorgen dat de Vesting ook in de aankomende jaren een mooi bestand aan Karpers behoud en dat we door middel van nieuwe aanwas het een schitterende water kunnen maken voor de karpervisser. Mijn grote vraag blijft dus aan elke visser die karpers vangt dit door te geven aan de karpercommissie. Wij kunnen door vangsten goed monitoren hoeveel we moeten uitzetten en waar het nodig is om uitzettingen te doen, met deze informatie kunnen wij een goed advies geven aan de Vistandsbeheercommissie.

Mochten jullie mij zien zitten en heb je zin in een babbeltje dan kan je altijd even langskomen en verder wens ik iedereen nog mooie vangsten toe in onze prachtige wateren van de vereniging.

Groet,

Paul Nagtegaal

wie zijn wij

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »