Bijeenkomst vliegviscommissie

Bijeenkomst vliegviscommissieDe vliegviscommissie had op 4 september 2016 j.l. wederom een bijeenkomst georganiseerd voor haar leden van de Hengelsportvereniging Naarden-Bussum. De bijeenkomst werd gehouden op de Forelvisvijver De Ruigenhoek te Utrecht. Er werd zowel op het forellenwater zelf als de omliggende poldersloten gevist. Bovendien kon er kunstvliegen worden gebonden voor hen die dat graag wilden of het wilden leren. De bijeenkomst was voor de leden gratis: zowel het vissen als de consumpties.

De zondag, zo was ook aangekondigd, zou niet al te best zijn qua weersomstandigheden. Desondanks hadden de beheerder en de vliegviscommissie besloten om het evenement door te laten gaan. Hiervoor was een alternatief programma samengesteld. De reis naar Utrecht was bar: veel zware regenval met enkele behoorlijke donderslagen. Toen we om half acht ’s-ochtends aankwamen, stond Rik al klaar met de koffie en even later met het warme appelgebak. Bovendien werd het weer beter: het klaarde op en het werd lichter.Bijeenkomst vliegviscommissie

Om 08:15 waren we met z’n drieën, terwijl er van oorsprong veertien man zich hadden aangemeld. Enkele hadden zich al afgemeld, omdat het te onzeker was hoe de forellenvijver er bij zou liggen. Op de website stond namelijk dat de vijver tot nader orde zou zijn gesloten. Wij hadden echter een speciale deal gemaakt en voor ons zou de vijver open blijven. Dat was ook de reden dat er gezocht was naar een alternatief programma in de vorm van de achterliggende poldersloten.

Uiteindelijk waren we met vijf man. Vijf vliegvissers die konden binden en we hebben, en dat mag duidelijk zijn, het binden achterwegen gelaten. We besloten om op de vijver te gaan vissen, maar gezien de wind en de slechte omstandigheden, bleef het vangen van de forel achterwegen. Op enkele aanbeten na, dus niets gevangen.

Bijeenkomst vliegviscommissie Bijeenkomst vliegviscommissieDan maar een goede pauze maken met het nuttigen van de nodige warme dranken, wat goed uitkwam omdat er een enorme bui losbarstte. Na het overtrekken van de bui en het wegwerken van de genoemde zaken, zijn we de polder ingetrokken. Dit bleek lastiger te zijn dan verwacht. Desondanks is er een aantal vissen gevangen, waaronder ruisvoorn, blankvoorn, blei en baars. Weliswaar geen grote vissen maar toch.

Teruggekomen op De Ruigenhoek, werden de broodjes hamburger gemaakt en verorberd, waarna de meeste richting huis vertrokken en een tweetal nog wat hebben gevist en uitgeprobeerd.

Het was in ieder geval gezellig, we hebben veel gelachen, lekker gegeten en gedronken dus dat zat allemaal wel goed. Het is alleen jammer dat er wederom zo weinig mensen zijn komen opdagen. Aanstaande 1 oktober 2016 hebben we weer een bijeenkomst. Kijken wat, wie en hoeveel aankomende, beginnende en gevorderde vliegvissers zich aanmelden en komen opdagen!

Met vriendelijke groeten
vliegviscommissie HSV Naarden-Bussum

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »