Eerste bijeenkomst vliegviscommissie 2015

flyfishIn oktober 2015 hebben we met de vliegviscommissie de eerste bijeenkomst georganiseerd in de Vrije Evangelische Gemeente Kerk in Bussum. Het aantal bezoekers was niet erg hoog, maar er waren wel twee nieuwe jeugdleden die duidelijk veel interesse toonden.

Gert-Jan opende de bijeenkomst met een mooi openingswoord. Conclusie was dat Roofvissen, vliegvissen en streetfishing, alhoewel zeker geen nieuwe takken van vissport, vormen van vissen zijn die in opkomst zijn en dat we moeten proberen om daarmee de jeugd weer te enthousiasmeren voor het vissen. Ook werd Peter van Exclusive Fishing welkom geheten en bedankt voor zijn hulp.

Tijdens de bijeenkomst heeft Eric Heimens Visser een verslag gegeven van zijn zalm vliegvis reis. Met veel interesse luisterde het publiek naar zijn mooie verhaal. Ik wil Eric via deze weg nogmaals bedanken voor zijn inbreng.

Zelf heb ik geprobeerd aan te geven wat de visie is voor de vliegviscommissie, waaronder het delen van kennis en kunde, het organiseren van vliegvis- en bindevenementen, maar toch vooral het delen van plezier rond van alles dat te maken heeft met vliegvissen. Daarna heb ik de aanwezigen gevraagd wat hun verwachtingen zijn. Hierbij kwamen verschillende punten aan bod, waaronder:
* webpagina met informatie en vliegvis locaties in het Gooi;
* Oprichten roofviscommissie in samenwerking met vliegviscommissie;
* Beantwoorden van de vraag, hoe we de jeugd nog beter kunnen bereiken;
* Gewenste activiteiten die we zouden kunnen organiseren.

Na het binnen gedeelte van de bijeenkomst zijn we onder leiding van Peter met zijn allen naar buiten gegaan, waar Peter een demonstratie heeft gegeven van het werpen met enkele verschillende vliegenhengels, waaronder een #5 en een #10, waardoor het verschil in techniek goed werd verduidelijkt. Onze twee jeugdleden hebben daar met veel plezier aan deel genomen.

Ten slotte hebben we de dag afgesloten met een hapje en een drankje en is besloten om in maart van dit jaar (dus dat is binnenkort) nog een bijeenkomst te organiseren.
Inmiddels is de eerste activiteiten kalender een feit en staat voor 20 maart 2016 het eerste evenement, namelijk een introductie in het zelf binden van een kunstvlieg en mogelijk gevolgd door een poging om met de zelf gebonden vlieg een vis te verschalken, gepland.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate ยป