Vliegbinden

FlyTyingVliegbinden is onlosmakelijk verbonden met het vliegvissen. Natuurlijk is het mogelijk om kant-en-klare vliegen en streamers te kopen en natuurlijk zijn daar zo zijn redenen voor. Maar niets is zo mooi als het vangen van een vis met een zelf vervaardigd vliegje.

Als commissie zullen wij dit jaar een aantal activiteiten organiseren waarbij we de dag beginnen met een bind sessie. Natuurlijk begrijpen we dat niet iedereen beschikt over alle middelen die nodig zijn om een vlieg/streamers te binden. Materiaal en gereedschap zal aanwezig zijn. Alleen zal voor het materiaal een kleine bijdrage gevraagd worden.

We hebben bij het binden wel één basis regel. Bindt niet een, niet twee, maar minimaal drie van elk soort en van elke omvang, want:
één voor jezelf;
één voor als je vlieg verspeelt;
en één voor je collega vliegvissers.

2e bijeenkomst 2016 – 20 maart
Datum: zondag – 20 maart 2016
Tijd: 09.00h
Locatie: We beginnen deze dag in de winkel van Peter – http://www.exclusiveflyfishing.nl/

Op deze dag begonnen we in de ochtend met het binden van verzwaarde nymphen voor het vissen op witvis. In de middag zouden we ons met de vliegenhengel naar de waterkant begeven om onze zelf gebonden nymphen in de praktijk te brengen.

Maart en april zijn lastige maanden om vis te vangen, de vis zit diep en daarom hebben we gebruikt verzwaarde nymphen en beet verklikkers. Een geweldige dag om met het binden en het winter vissen in aanraking te komen.
Helaas kwam er deze ochtend slechts één binder op de bijeenkomst. Dit kan te maken hebben gehad met de keuze van de dag en de tijd, iets wat we zullen proberen uit te zoeken voor de volgende bijeenkomst.

Ondanks dat er slechts één persoon was hebben we toch een hele leuke ochtend gehad. We hebben deze ochtend een aantal kleine baars streamertjes
gebonden. Leuk detail was dat toen Dirk in de middag 1 van de streamertjes ging uitproberen, hierbij de 2e worp direct een flinke snoek op toeslag.
Helaas was het Dirk niet gegund om deze mooie snoek te landen.

Wat de ochtend extra speciaal maakte, was dat Paul een aantal dozen met vliegjes tevoorschijn haalde die in een Vliegbind museum niet zouden
misstaan. Vliegjes die Paul nog heeft gebonden in de begin tijd van Henk. Alleen al de doosjes waar de vliegen in werden bewaard waren stuk
voor stuk bijzonder te noemen.
Al met al toch een leuke ochtend! Hopelijk voor de volgende bijeenkomst meer publiek.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »