1e Competitie wedstrijd

1e Competitie wedstrijdZondag 9 april 2017,

De mannen van de witviscommissie zijn om 06.00 uur aanwezig om de kantnummers op de stekken te plaatsen. Het wordt een mooie zondag, met veel zon en geen regen. Als de mannen onderweg zijn begint het al langzaam licht te worden. Er zitten in het dode stuk een paar karpervissers uit Hilversum en na een kort praatje zijn de heren bereid om hun spullen in te pakken en te vertrekken (dank daarvoor).

Om 06.45 uur is het al aardig druk op de verzamelplaats en er zijn veel nieuwe gezichten te zien voor de 1e wedstrijd. Er wordt verwacht dat we dit jaar met 22 vissers aan de waterkant komen te zitten.
Vandaag echter zijn er een paar afzeggingen en er zijn 18 vissers aanwezig. Enkele vissers gaan samen een plek delen i.v.m. de gezondheid van één der vissers.

Om 07.00 uur is iedereen onderweg naar hun plek en als de kerkklok 08.00 uur slaat, mogen ze beginnen met vissen. De wedstrijd duurt tot 13.00 uur en als de witviscommissie klaar is met inpakken (ze vissen uiteraard gewoon mee), dan zullen ze alle drie een gedeelte van het parcours gaan wegen en hopelijk zal iedereen rond 14.00 uur gewogen zijn.

Alle vissers kunnen kiezen of ze in de binnen- of buitenvesting willen vissen. Er zijn 9 plekken in de buitenvesting en 13 plekken in de binnenvesting, dus voor ieder wat wils. Ondanks het mooie weer moest er toch op veel plaatsen alles uit de kast gehaald worden om een leuk netje vis te vangen. Het merendeel van de vis bestond vandaag uit grote brasems, een enkele zeelt, wat voorns en Peter Koelé wist zelfs een karper te vangen. Ook Bert Visser had een leuke vangst, alleen het gewicht van zijn (goudvis of karpertje) viel zwaar tegen.

Dat de brasems groot zijn blijkt wel uit de vangst van Berend Kwarter. Hij wist maar 4 brasems te vangen, maar deze hadden het mooie gewicht van 10 kilo en 900 gram.

De winnaar van vandaag zat in de binnenvesting te vissen en wist 12 kilo en 880 gram ter weging aan te bieden en dat was Floris Bos. Nummer 2 was Driekus Gerrits en hij had 11 kilo en 550 gram aan vis gevangen en nummer drie was Berend Kwarter.

23 april is de volgende wedstrijd en hopelijk is dan iedereen aanwezig.

De witviscommissie.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »