5e competitiewedstrijd

Foto’s zijn aanklikbaar!
Op 11 juni 2017 is alweer de 5e wedstrijd gevist in de Vesting van Naarden en er waren deze dag 16 deelnemers aanwezig. Helaas moest Marco Roest afzeggen wegens een valpartij met de fiets en Gerard Klomp had een andere viswedstrijd. Het was een mooie zonnige dag, die voor sommige vissers toch een beetje te warm was. Zo zat Eddie Straub op stek 6 en dat is voor de kinderboerderij. Hij zat vol in de zon en heeft tijdens de wedstrijd een poos op het bankje gezeten die achter zijn viskist stond, zodat hij in de schaduw zat.

Bouke van der Ploeg die op stek nummer 5 zat, heeft de hele wedstrijd in de schaduw van de bomen gezeten en had dus geen last van de zon. De vissers in het park zaten ook in de volle zon, maar Berend Kwarten vond dat niet erg. Hij kon zo vast voorbruinen, want hij is de volgende dag meteen op vakantie gegaan naar Ibiza. Wat betreft de vangsten, die waren vandaag zeer uiteenlopend, want nu werd de meeste vis gevangen in de binnenvesting. Alleen Richard Roodhorst wist, vissend op de “takkenstek” in de buitenvesting nog aanzienlijk wat vis te vangen.

Hij won de wedstrijd met bijna 17 kilo en goede tweede werd Gert-Jan Rebel die precies 15 kilo ving in de binnenvesting. Bouke van der Ploeg, ook vissend in de binnenvesting werd 3e met iets meer dan 12 kilo. De rest van de vissers moesten het doen met gewichten van 1 tot 6 kilo. Nadat de wegers alle vangsten van de vissers hadden gewogen, is iedereen naar Sportcentrum/Zwembad de Lunet gegaan.

Daar had de wedstrijdcommissie een tussentijdse prijsuitreiking georganiseerd. Eerst werd er door de vissers hun dorst gelest en rond 14.45 uur werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Voor de eerste drie in het tussenklassement was een leuke prijs ter beschikking gesteld. Voor degene die laagste stond in het klassement was ook een prijs en ook voor degene die tijdens een wedstrijd pech had gehad.

De pechprijs was voor Alex Scheffer, hij lootte in de 4e wedstrijd de “takkenstek” wat een hele goede stek is. Maar nadat hij alles had opgebouwd werd er door de roeivereniging een ponton op zijn visstek geplaatst, waardoor hij alles moest inpakken en kon verhuizen naar een andere plek. De poedelprijs was voor Marco Roest, maar die moest helaas dus verstek laten gaan (prijs krijgt hij later).

In het tussenklassement staat Berend Kwarten 1e, Driekus Gerrits 2e en Floris Bos wist beslag te leggen op de 3e plaats. Nadat iedereen zijn dorst gelest had en nog even nagepraat werd, was het weer tijd om richting huis te gaan. 25 juni gaan we weer verder met de competitie en staat de 6e wedstrijd op het programma. witviscommissie@hsvnb.nl

Verder wil de witviscommissie Gerard en Helen Klomp van Hengelsport het Gooi bedanken voor de sponsoring van een aantal prijzen. Ook Edwin Boot, bedankt voor de gastvrijheid in de Lunet.

De witviscommissie.

P.S.
Vrijdag 7 juli hebben we weer de nachtmarathon en heb je zin om met een maat mee te doen met deze koppelwedstijd, geef je dan even voor 30 juni op bij de witviscommissie. Dat kan via witviscommissie@hsvnb.nl

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »