9e Competitiewedstrijd HSV Naarden-Bussum

24 september 2017
Op een zeer mistige zondag is alweer de 9e wedstrijd gevist in de Vesting en alle 18 deelnemers waren keurig op tijd voor de loting aanwezig. De mannen van de witviscommissie hebben van tevoren een ronde gelopen om te kijken of er nog karpervissers op de aangewezen visstekken zaten. Helaas zat er een karpervisser op de “kop van puk” en nadat hem verteld werd dat er een wedstrijd was, zou hij gaan opruimen.

Nadat de loting weer vlot was verlopen ging iedereen naar zijn plek om op te bouwen. De wedstrijd begint om 08.00 uur en dan blijkt dat de karpervisser die weg zou gaan weer lekker zijn tent in was gegaan om weer te gaan slapen. Als je dan vraagt waarom hij niet aan het opruimen is krijg je als antwoord “ik hoefde pas om 07.45 uur op te ruimen”. Helaas was dit net het geval en daarom kon de visser die op de plek moest vissen niet op tijd beginnen met de wedstrijd.

Helaas is het voor sommige (karper)vissers niet duidelijk dat je niet kan vissen in de Vesting als er een wedstrijd is. Het programma wordt in het begin van het seizoen gepubliceerd in De Dansende Dobber en op de website staat het ook. Het is dus raadzaam als je wilt gaan vissen om even de website te raadplegen of er een wedstrijd is. Maar nu verder met de wedstrijd die voor de meeste vissers een lange zit werd, met weinig vis.

Twee vissers moesten vandaag eerder weg en dus was het even puzzelen om die eerder te wegen, maar daar was de commissie snel uit. Ook waren er een paar vissers die op de verkeerde plek zijn gaan zitten, terwijl iedereen bij aanvang van het seizoen een mooie plattegrond hadden gekregen waar alle plekken genummerd op staan, dus heren voortaan beter kijken.

Zoals gezegd was de vis moeilijk aan het azen te krijgen en dat kwam waarschijnlijk door de mist. Rond 10.30 uur begon die weg te trekken en toen werd er nog wel wat vis gevangen. Charles ”Appelmans” (die dus eerder weg moest) wist in 1 ½ uur tijd 6 brasems en een zeelt te haken en wist daarmee de wedstrijd van vandaag te winnen. Helaas waren er 3 vissers die geen of nauwelijks vis hadden gevangen en het niet lieten wegen. Richard Roodhorst (ruim 8 kilo) en Eddie Straub( ruim 7 kilo) werden vandaag respectievelijk 2e en 3e.

Zondag 1 oktober is de laatste wedstrijd van het seizoen en dan zal de kampioen bekend zijn. Berend Kwarten die op het moment 1e staat zal zich zeker niet laten verrassen en zal naar alle waarschijnlijkheid de kampioen van 2017 worden. Voor de 2e plaats komen nog 2 vissers in aanmerking, want het verschil tussen die 2 is ongeveer 5 kilo.

De witviscommissie.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »