Tussenstand witviscompetitie 2017

De eerste vier wedstrijden van de competitie in 2017 zitten erop en Berend Kwarten heeft al een groot gat geslagen naar zijn concurrenten. Voor aanvang van de allereerste wedstrijd hadden zich 18 personen opgegeven, waarvan er acht nieuw waren. De witviscommissie bestaat dit jaar uit drie personen (allen wonend in Almere) en voor hun is het een mooie taak weggelegd om alles in goed banen te leiden. Voor de loting van de eerste wedstrijd werd uitgelegd wat wel en wat niet mag en iedereen kreeg een kopie van de plattegrond van de Vesting in Naarden.

Tijdens de eerste wedstrijd werd zoals verwacht nog niet zoveel gevangen, maar dat was ook niet zo gek. Het was nog behoorlijk koud en dat komt het vissen niet ten goede, maar Floris Bos, Driekus Gerrits en Berend Kwarten kregen het toch voor elkaar om meer dan 10 kilo vis te vangen. Helaas waren er bij deze wedstrijd ook een aantal vissers die nog geen anderhalve kilo ter weging konden aanbieden. Deze dag werd er met 18 vissers iets meer dan 82 kilo gevangen, maar dat zal met per wedstrijd wel omhoog gaan.

De tweede wedstrijd ging het niet veel beter dan de eerste wedstrijd en bij deze wedstrijd waren zelfs zes personen die helemaal niets gevangen hebben. Berend Kwarten daarentegen wist op de “takkenstek” ruim 29 kilo te vangen en werd daarmee meteen de koploper na twee wedstrijden. Toch was er ondanks de vele nullen, bijna 86 kilo vis gevangen en ook was het minder koud dan de eerste wedstrijd.

De derde wedstrijd werd gevist onder een flauw zonnetje en ook nu was de temperatuur weer iets hoger de de eerste twee wedstrijden. Helaas waren er drie mensen die niet mee konden doen om verschillende redenen. Ook nu was het weer Berend Kwarten die iedereen het nakijken gaf en na vijf uur vissen ruim 32 kilo had gevangen en daarmee zijn koppositie verstevigde. De enige die vandaag nog een beetje bij hem in de buurt kwam, was Eddie Straub die de helft (16,30 kilo) van Berend zijn gewicht had gevangen.

De vierde wedstrijd was er één met een kanttekening, want de witviscommissie had een klein foutje gemaakt met het opstellen van het schema. Er was die dag namelijk de jaarlijkse wallenloop en dat is een hardloopwedstrijd die door de hele Vesting gaat. Er doen daar jaarlijks ruim 600 hardlopers aan mee en als je dan zit te vissen, kan dat veel afleiding geven (vissers zijn altijd zeer geconcentreerd tijdens het vissen, of valt dat misschien wel mee).

Ook kon men niet overal parkeren wat ze gewend waren en moesten een aantal vissers veel verder lopen dan normaal. Wel waren er gelukkig een extra aantal plaatsen in het Park aan de Anna van Buurenlaan gemaakt. Bouke van der Ploeg zat op de “Kop van Puk” en die heeft heerlijk zitten vissen onder het genot van muziek van een “dweilorkest” die de hardlopers begeleide met hun muziek. Het was volgens hem prima uit te houden, vooral ook omdat de hele wedstrijd de zon scheen en de temperatuur bijna 20 graden was. De wedstrijd werd gewonnen door Driekus Gerrits, die in het Park zat en hij had bijna 29 kilo gevangen.

Tot zover de tussenstand en het gehele klassement kunt u HIER lezen. Op het moment van schrijven stond Berend Kwarten fier bovenaan en was hij de te kloppen man in de rest van de competitie. Al zal het moeilijk worden om hem van de eerste plaats te krijgen, maar je weet het nooit. De rest van de vissers zullen het in de resterende wedstrijden in ieder geval wel gaan proberen.

Namens de witviscommissie, veel plezier bij het vrijvissen.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »