Berichtgeving van het bestuur

Berichtgeving van het bestuurBericht penningmeester februari 2017

Dames en Heren vissers,
Het jaar 2016 is al weer verleden tijd. Dus zijn de meesten van u al weer in het bezit van de Vispas voor 2017. Hebt u die nog niet? Dan heeft u niet betaald. Simpele conclusie nietwaar. De Automatische Incasso lukte niet bij veel te veel leden.
Onze bankier, de ING, seinde ons dan de volgende oorzaken door, t.w.:
a. Onvoldoende saldo (50x) en;
b. Terugboeking op verzoek klant (30x).

Beleefd doch dringend verzoek van ondergetekende om eind oktober van dit jaar minimaal €30,– op uw bankrekening te hebben staan! En dan het laten terugboeken kan ik ook niet begrijpen. U hebt ons toch gemachtigd! Kennelijk vergeten op te zeggen?
A en b zorgen elk jaar voor aan aanmerkelijke verzwaring van werkzaamheden voor onze ledenadministratie. Ook hier mijn verzoek….Zeg (indien echt nodig) op tijd uw lidmaatschap op. De datum hiervoor is voor 1 oktober!! En in het jaar daarna weer lid worden is alleen nadelig voor uw (huishoud-)portemonnee!

Resumerend hebt u er zeker meer voordeel bij dan de vereniging.
Heet u nog vragen hierover, dan kunt u mij bereiken via de e-mail: penningmeester@hsvnb.nl

Bij voorbaat nogmaals hartelijk dank voor uw welwillende medewerking.

Theo de Booij, uw penningmeester.

P.S.: Automatisch incasso is dan meteen van kracht voor de huur van uw ligplaats aan een van onze steigers, indien u die heeft. Het formulier voor automatische incasso vind u hier: KLIK HIER


Aan alle (karper)vissers,
Het komt regelmatig voor dat er (karper)vissers in de Vesting gaan vissen terwijl er een wedstrijd gepland staat. Het betreft dan zowel onze eigen competitie als wedstrijden die georganiseerd zijn door andere verenigingen en/of personen waar een vergunning voor afgegeven is.

Het is niet toegestaan om op de wedstrijddagen te gaan vissen in de Vesting  en in het park aan de Anna van Buurenlaan. Namens het bestuur en de wedstrijdcommissie  vragen wij u hier begrip voor te hebben en dus goed op te letten wanneer er wedstrijden (meestal op zondag) zijn.

Er zijn ook vergunningen afgegeven aan diverse verenigingen die gebruik maken van het viswater in de Vesting. Dus als u wilt gaan vissen in de binnen- en buitenvesting, raadpleeg dan op de website, zodat niemand u weg hoeft te sturen. De lijst met afgegeven vergunningen kunt u vinden op de pagina van AFGEGEVEN VERGUNNINGEN.

Lees ook eens de regels voor het nachtvissen door als u van plan bent om te gaan nachtvissen.

Namens het bestuur,
Bouke van der Ploeg.
Secretaris HSV Naarden-Bussum.


Onthaakmat voor karper- en snoekvissers
Er wordt in de wateren van HSV Naarden-Bussum veel gevist op karpers en snoek(baarzen). Vooral in Huizen (Haven van Huizen en aanloophaven) komt het vaak voor dat snoekvissers de snoeken onthaken zonder onthaakmat.

Het bestuur heeft daarom besloten dat vanaf heden iedereen die vist op karper en snoek(baars) verplicht een onthaakmat moet gebruiken. We zullen dit ook laten opnemen bij de sportvisfederaties in de aanvullingen die behoren bij de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren 2013-2014-2015.