Berichtgeving van het bestuur

Berichtgeving van het bestuur
AL HET VISWATER INGEBRACHT.

 


HSV Naarden-Bussum heeft per 1 juli 2017 al hun wateren in de Landelijke Lijst ingebracht. Dus het is nu voor iedereen met een geldige vispas mogelijk om te vissen in onze wateren in Naarden, Huizen en Bussum. In de aanvulling van juli 2017, die te vinden is op de website van Sportvisserij Nederland, kan je zien waar je nu mag vissen.

Er zijn echter wel een aantal regels veranderd en dat zijn:
Het Nachtvissen en Derde hengelvergunning zijn alleen voorbehouden aan leden van HSV Naarden-Bussum.
Ook is voor de leden die nachtvissen en een schuilmiddel (tent en bivi) neerzetten, een tijd verbonden en dat is maximaal 24 uur (een bepaling die is opgenomen in de APV van de Gemeente Naarden).
Lees hiervoor deze berichtgeving: Regels nachtvissen/derde hengel

Secretaris HSV Naarden-Bussum.


Aan alle (karper)vissers,
Het komt regelmatig voor dat er (karper)vissers in de Vesting gaan vissen terwijl er een wedstrijd gepland staat. Het betreft dan zowel onze eigen competitie als wedstrijden die georganiseerd zijn door andere verenigingen en/of personen waar een vergunning voor afgegeven is.

Het is niet toegestaan om op de wedstrijddagen te gaan vissen in de Vesting  en in het park aan de Anna van Buurenlaan. Namens het bestuur en de wedstrijdcommissie  vragen wij u hier begrip voor te hebben en dus goed op te letten wanneer er wedstrijden (meestal op zondag) zijn.

Er zijn ook vergunningen afgegeven aan diverse verenigingen die gebruik maken van het viswater in de Vesting. Dus als u wilt gaan vissen in de binnen- en buitenvesting, raadpleeg dan op de website, zodat niemand u weg hoeft te sturen. De lijst met afgegeven vergunningen kunt u vinden op de pagina van AFGEGEVEN VERGUNNINGEN.

Lees ook eens de regels voor het nachtvissen door als u van plan bent om te gaan nachtvissen.

Namens het bestuur,
Secretaris HSV Naarden-Bussum.


Onthaakmat voor karper- en snoekvissers
Er wordt in de wateren van HSV Naarden-Bussum veel gevist op karpers en snoek(baarzen). Vooral in Huizen (Haven van Huizen en aanloophaven) komt het vaak voor dat snoekvissers de snoeken onthaken zonder onthaakmat.

Het bestuur heeft daarom besloten dat vanaf heden iedereen die vist op karper en snoek(baars) verplicht een onthaakmat moet gebruiken. We zullen dit ook laten opnemen bij de sportvisfederaties in de aanvullingen die behoren bij de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren 2013-2014-2015.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »