Ons viswater

De Vesting van Naarden is een prachtig water die in de zomer vol met Gele Plomp staat en waar je met kayak of bellyboat heerlijk uit de wind kunt varen/dobberen. Ook voor de vaste hengelaars is dit een geweldig water om in te vissen.

Visstand in Naarden.
Het water langs de historische wallen van Naarden bevatten een zeer gezond bestand aan vis. Hier vind je roofvissen als Baars en Snoek en dat zijn zeker niet de kleinsten. Maar ook de witvis als Zeelt, Karper en Ruisvoorn vind je hier.

Het water is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Het water is in de zomer behoorlijk begroeid met waterplanten op dat moment niet altijd even geschikt voor een bellyboot maar zeker voor een kano of kayak een super water. Voor de wandelende visser is alles goed bereikbaar en kan je altijd wel een topstek vinden.

Het water is behoorlijk helder en heeft een gemiddelde diepte van een twee meter met uitschieters van vier meter diep.

Een vergunning is te krijgen bij Hengelsportvereniging Naarden-Bussum, online te bestellen of bij één van de 4 verkooppunten, zie hiervoor de de pagina Lid worden.


Ons water in Bussum.
HSV Naarden-Bussum heeft sinds 1 juli 2012 de visrechten van 2 nieuwe viswaters in Bussum. Het zijn de Kom van Biegel en het Mouwtje. We hebben een huurovereenkomst met de gemeente Bussum kunnen afsluiten voor 6 jaar.

De Kom van Biegel en het Mouwtje zijn in 2013 ingebracht in de Landelijke Lijst van viswateren. Hieronder wat foto’s van de Kom van Biegel en het Mouwtje.


Ons water in Huizen.
Hieronder vallen alle singels, de Aanloophaven, de Oude Haven, De Nieuwe IJsbaan gelegen naast de Oude haven en alle niet genoemde wateren in Huizen.

Visrechten Oude Haven van Huizen
HSV Naarden-Bussum heeft sinds 1 januari 2014 de visrechten verkregen van de Oude Haven in Huizen en de Nieuwe IJsbaan (ligt naast de Oude Haven).

De voorzitter (Gert-Jan Rebel) en secretaris (Bouke van der Ploeg) hebben op 9 januari 2014 in het gemeentehuis in Huizen de huurovereenkomsten daarvoor getekend.
De overeenkomst is 6 jaar geldig en zal daarna voor elke 6 jaar worden verlengd. Er is met de Gemeente en havenmeesters afgesproken dat er in de Oude Haven alleen gevist mag worden vanaf de kant langs de Bestevaer en de Havenstraat.

Er mag niet worden gevist vanaf de steigers en langs de kant van de Energieweg.

HSV Naarden-Bussum heeft nu de visrechten van alle wateren in Huizen en deze zijn allemaal ondergebracht bij de Federatie Sportvisserij MidWest Nederland.

Namens het bestuur willen wij Robert Weijman bedanken voor het assisteren bij de onderhandelingen met de Gemeente Huizen.


Namens het bestuur van HSV Naarden Bussum, veel visplezier.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »