Bericht steigerbeheer 2019

Dames en Heren,

Het is een relatief rustig jaar geweest, op een januari storm na.
Het is gebleken dat de bootjes op de Kapt. Meijerweg gevoelig zijn voor een sterke Noorderwind.
Hierbij is een aantal bootjes zo beschadigd dat ze niet meer te redden waren. Ik wil als steigerbeheerder dan ook adviseren om een stootwil aan uw boot te bevestigen. Hierdoor kan de boot minder hard tegen de steiger, of de boot van uw buurman/vrouw aan slaan.

Ik wil u ook wijzigen op de snelheid die er in de vesting gevaren mag worden. Dit is 5 km per uur. Het valt mij op dat er vaak veel te hard door de vesting word gevaren, dit is gevaarlijk doordat de vesting veel bochten kent en deze vaak onoverzichtelijk zijn. Afgelopen jaar heb ik een aantal keer gezien dat het maar net goed gaat. Als er te hard wordt gevaren komen andere bootjes in de problemen, worden aangevaren of overvaren. Dit geldt ook voor zwemmers die vaak net op tijd wisten weg te komen. Daarnaast bouwen veel watervogels hun nest op het water. Deze nesten kunnen kapot gaan door de boeggolven die de boot maakt wanneer er te hard word gevaren.

Graag wil ik ook onder de aandacht brengen dat een aantal huurders weinig naar hun bootje omkijkt. Dit zie ik aan de hoeveelheid water wat in de boot ligt, en blijft liggen. Het is verplicht om een dekzeil te gebruiken.
Als u in de zomermaanden uw dekzeil minder gebruikt, doordat u vaker vaart heb ik er geen problemen mee, maar nu in deze tijd van het jaar (het is nu winter als ik dit schrijf) valt er veel regen, en de vallende blaadjes die in de boot terecht komen, gaan op den duur rotten wat de staat van uw bootje geen goed doet.

Wilt u geen gebruik meer maken van uw bootje, zeg uw contract op. Er staan nu ruim 30 mensen op de wachtlijst die graag een bootje en/of steiger willen, en nu al jaren wachten.

Verder wil ik u een prettig (vaar)jaar toewensen.

Met vriendelijke groet,
Eric Jägers
Steigerbeheerder HSV Naarden-Bussum

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »