Bericht van de VBC

Bericht van 2 november 2012

Hallo,
Zoals bij jullie misschien wel bekend is zijn we op dit moment bezig om alle uitzettingen te plannen en te organiseren. Daarbij komt naar voren dat we voor dit jaar 3 uitzettingen hebben waarvan 2 karperuitzettingen en 1 zeeltuitzetting.

De karperuitzettingen zijn voorlopig de laatste in het kader van het (spiegel)karperproject wat nu in de Naarden-Vesting en de singels van Huizen loopt. Zoals ik eerder aangaf wordt er 2 keer geleverd te weten 7 november en 24 november of 8 december. Welke van de laatste 2 datums dat word laat ik weten zodra ik meer weet.

Het plan is om in de toekomst nog wel karper uit te zetten maar dan in de vorm van onderhoudsuitzettingen en dan eens in de 3 of de 5 jaar om zo te voorkomen dat je net als in het verleden krijgt dat bijna het hele bestand verdwijnt.
Ook gaan we zeelt uitzetten zoals is besproken. Het voorstel is om deze vissen in de binnenvesting uit te zetten, te weten het dooie stuk en het deel bij het Vestingmuseum. Wanneer de zeeltjes geleverd worden is nog niet helemaal zeker maar het ziet ernaar uit dat het november zal worden.

Nog even de details op een rijtje:

* 7 november wordt uitgezet 75 kilo spiegelkarper via Joris Wijtjens afkomstig uit Frankrijk. Deze vissen gaan we zelf ophalen in Amsterdam.
* 24 november of 8 december wordt uitgezet 75 kilo spiegelkarper en 75 kilo schubkarper via Aart Lokhorst afkomstig uit Duitsland van viskwekerij Pesckens.
* Al deze vissen worden naar Naarden gebracht en van daaruit bepalen we welke vissen er naar de singels van Huizen gaan.
* ls laatste wordt er in november 150 kilo zeelt geleverd via Jan van Mechelen van viskweekcentrum Valkenswaard.

Als er vragen of suggesties zijn horen wij dat graag. U kunt ons bereiken via ons eigen contactformulier.

Bericht van 7 november 2012
Hallo allemaal,
We zouden vandaag (7 november) spiegelkarper uitzetten in de Vesting en de singels van Huizen maar dit is door leveringsproblemen vanuit Frankrijk niet doorgegaan; wanneer het wel doorgaat is nog niet bekend.
Wat wel bekend is dat is wanneer de zeelt geleverd word en dat is volgende week woensdag 14 november 2012 om 8 uur in de avond.

Zoals vele al wisten gaan we 24 november a.s. karper uitzetten in de Vesting bij de kinderboerderij nabij het Vestingmuseum. De vissen worden geleverd tussen 13.00 en 13.30, iedereen die wil komen kijken is natuurlijk welkom.
Tot dan.

Met vriendelijke groet,

Coen Hansen

ps. Het zou leuk zijn wanneer er mensen zijn die foto’s hier van willen maken. Deze kunnen dan op de website gezet worden.

Een nakomend bericht 9 november 2012
Ter info we gaan morgen (10 november-admin) de vissen uit Amsterdam halen i.p.v afgelopen woensdag.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »