Federatieve wedstrijd 2017

Na een aantal avonden aan voorbereiding was het zover en is op zaterdag 9 september de federatieve wedstrijd van Sportvisserij Midwest Nederland gevist in de Naarden-Vesting.
Bij de gewone witviscompetitie zijn wij met een iets minder dan 20 vissers. Voor de federatieve wedstrijd hebben zich 34 mensen opgegeven. Hierdoor moesten wij op zoek naar extra visplekken, naast de reguliere visplekken. Donderdagavond hebben wij nog een rondje in de vesting gelopen om te kijken of elke plek bereikbaar is en weinig/geen last heeft van bomen of hoge begroeiing.

Federatieve wedstrijd 2017Zaterdagochtend om 05:45 uur waren wij in de vesting om alle kantnummers uit te zetten. Het weer was helaas slecht, het regende en waaide. Door de regen was het ook nog erg donker. Om 06:45 uur zijn alle 34 kantnummers uitgezet en gingen wij voor het ontvangst naar Sportcentrum De Lunet.
Tussen 07:00 uur en 07:30 uur kwamen alle vissers binnen lopen.
Helaas hebben er 3 deelnemers afgezegd en waren er 31 vissers.

Na een welkomstpraatje en uitleg van Gert-Jan Rebel kon iedereen na het uitdelen van de vangstkaarten naar de visplek. Op een enkeling na kon iedereen snel zijn visplek vinden. Na een ruime opbouwtijd begon de wedstrijd om 09:00 uur. Helaas voor iedereen regende het nog steeds.
Rond 11:00 uur begon het iets droger te worden en hebben wij iedereen voorzien van een warm saucijzenbroodje. De vangsten waren helaas nog niet heel goed, op een aantal uitschieters na. In het park, op de Abri en op de eerste kop vanaf het speeltuintje in de binnen-vesting hadden enkele vissers al een paar brasems gevangen. De rest had nog weinig tot niets gevangen.

Federatieve wedstrijd 2017

Om 13:00 uur, na 4 uur vissen, zijn Eddie, Floris Bos en ik (Richard Roodhorst) begonnen met wegen. Er waren helaas veel vissers die tussen de 150 gram tot 2 kilo hadden gevangen. Zoals altijd in de vesting waren er uiteraard een aantal vissers die de vis wel op hun plek hadden. De nummers 1 en 2 zaten op de eerst kop in de binnen-vesting. De nummer 3 had een mooie plek op de Abri.

Federatieve wedstrijd 2017 Federatieve wedstrijd 2017 Federatieve wedstrijd 2017

Uiteraard werd er zeer zorgvuldig gewogen. In totaal is er 109 kg en 330 gram vis gevangen door 31 vissers.

Hier de podiumplekken van de federatieve wedstrijd 2017:
Nr. 1 P. van Wegen met 18,100 kilogram van de vereniging HSV De Snoekbaars Baarn Soest.
Nr. 2 M. van Loenen met 16,300 kilogram van de vereniging HSV De Snoekbaars Baarn Soest.
Nr. 3 K. van Kasteel met 13,840 kilogram van de vereniging Gewestelijke Pachtcommissie Utrecht.
De complete uitslag in deze .pdf

Na het wegen is iedereen voor de prijsuitreiking en een hapje + drankje naar de Lunet gekomen. Na een gezellig afsluiting in de Lunet is iedereen weer naar huis gekeerd. De zon begon nu eindelijk door te komen.

Volgend jaar is het de beurt aan Hengelsportvereniging De Snoekbaars Baarn Soest om de federatieve wedstrijd te organiseren.

De witviscommissie van HSV Naarden Bussum,

Bouke van der Ploeg
Eddie Straub
Richard Roodhorst

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »