Melding vissterfte en/of terugvangsten

In het jaar 2010 en 2012 zijn er Spiegelkarpers en Edelkarpers uitgezet in onze wateren. In 2014  zijn er ook kleine en grotere karpers uitgezet in Huizen en in de jaren hierna ook nog. U kunt hier foto’s van bekijken, zie het menu aan de rechterkant.

De Visstand Beheer Commissie hoopt dat u in de toekomst ook een van deze mooie Schub- en Edelschubs mag vangen. Zij horen graag wat de vissen doen, hoe zwaar ze zijn en hoe lang ze zijn. Tevens is de vangstplaats goed om te weten om de verspreiding van de vissen te volgen. Met deze informatie kan het VBC het uitzetbeleid bepalen.

De Edelschubs zijn echter niet in een database opgeslagen zoals onze eerdere uitzettingen van de spiegels, maar de VBC wil uiteraard zo veel mogelijk informatie verzamelen. Ook zien zij nog steeds graag de vangsten van spiegels terug. Bij deze vissen zit de groei er goed in en van de eerste uitzet zijn enkele vissen de 10 kg al dicht benaderd.

Schroom dus niet om uw vangsten via onderstaand formulier bij het VBC te melden. Wanneer u foto’s heeft van de vissen kunt u het VBC mailen. Het liefst de vissen van beide zijde fotograferen en als u de lengte en het gewicht weet, ook deze graag vermelden. Mocht het een bijna onbeschubde vis zijn, graag ook beide staartwortels op de foto zetten. Mocht het een uitzet van Naarden-Bussum zijn, dan krijgt u daar een terugkoppeling op.

Via het contactformulier kunt u tevens meldingen maken van vissterfte.
Het contactformulier komt terecht bij een van de leden van de Visstand Beheer Commissie en bij het bestuur.

Contactformulier VBC

Foto’s van terugvangsten kan je sturen naar: vbc@hsvnb.nl

Nog even dit:
Als u melding wilt maken van visstroperij door beroepsvissers, maak dan gebruik van het Meldingsformulier visstroperij en illegale visserij van de NVWA. Meld stroperij door particulieren direct bij de hengelsportfederatie.

Kijk op de website:  www.meldvisstroperij.nl

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »