Huizer Havendag 2018

Huizer Havendag 2018

Afgelopen zaterdag 16 juni 2018 heeft de Huizer Havendag in de Oude Haven van Huizen plaatsgevonden. Ook Hengelsportvereniging Naarden-Bussum van aanwezig en gaf acte de présence. HSV Naarden-Bussum stond aan de experimenteerzijde (dit jaar voor de eerste keer ter uitbreiding) van de Oude Haven direct naast het Shantykoor, stand 17.

Het was een gezellige dag, waarbij het weer dit keer meespeelde en van zijn goede kant liet zien. De stand werd bemand (letterlijk) door het bestuur en enkele vrijwilligers. De bemanning heeft vele vragen beantwoord, voorlichting gegeven, demonstraties verzorgd en laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn bij het vissen. In het laatste geval denk daarbij aan de uiteenlopende mogelijkheden om vissen te vangen, zoals wedstrijdvissen, witvisvissen, vliegvissen, karpervissen en feederen en dat zowel vanaf de kant als vanuit de boot. Hierbij werden voornamelijk aan het begin van de dag enkele mooie vissen gevangen. Later op de dag nam het aantal zienderogen af. Mede als gevolg van de mensen die rondliepen als wel door de rondvarende orkesten.

Een leuk voorbeeld was een in snoekbaars vissen geïnteresseerd echtpaar dat uitgenodigd werd op de boot. Even buiten de Oude Haven werd bij de eerste worp op snoekbaars een snoek van 123 centimeter gevangen. De dag kon voor dit echtpaar niet meer stuk.

Zo werd tijdens het uitleggen van het witvisvissen in de Oude Haven direct naast de stand van de HSV Naarden-Bussum een heel mooie brasem gevangen. Dat de voornamelijk jonge geïnteresseerden van de hengelsportvereniging een compleet hengeltje met tuig kregen uitgereikt maakte de dag voor deze jongeren meer dan goed.

Het vliegvissen werd, doordat Hendrik van Geffen vliegbinddemonstraties verzorgde, een happening op zich, waarbij vooral de ouderen (en vaak gepensioneerden) veel interesse toonden. Dat Dirk Scheper samen met Marschal tijdens de vliegvisdemonstraties lieten zien wat er mogelijk was met vliegvissen vulden hierop een mooi aanvulling.

De bellybootjes waren ook present. Dit tot groot genoegen van onze steigerbeheerder Eric Jaegers. Zie ook het Youtube filmpje:

Ook onze voorzitter vermaakte zich prima naast het informeren van bezoekers.

De Huizer Havendag 2018 was voor de bemanning van de stand van de HSV Naarden-Bussum meer dan geslaagd en langs deze weg worden alle betrokken mensen, voor zover nog niet persoonlijk, dan toch hierbij, bedankt voor hun tomeloze inzet aan deze dag. We kijken uit naar 2019.

Wij noemen de standbemanning bij naam: Gert-Jan Rebel, Theo de Booy, Hendrik van Geffen, Dirk Scheper, Erik Jaegers, Robert Weijman, Marcel Luntungan, Marco Roest, Jurrien Uyterwijk, Mark Kramer, Adri Vermue, Ronny Lensink en Wiebe Zieltjes. Mocht ik iemand zijn vergeten, mijn excuses en geef het door.

Groeten namens HSV Naarden-Bussum
Dirk Scheper

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »