Jeugdlid worden

Het is lekker weer en je hebt ineens zin om te gaan vissen. Je pakt je hengel en de rest van de visspullen om naar de waterkant te gaan. Maar mag je nu zomaar overal gaan vissen?

Eigenlijk heb je overal een visvergunning (meestal een VISpas) nodig. Ben je ouder dan 14 jaar dan heb je altijd een VISpas nodig! Wanneer je nog geen 14 jaar oud bent, mag je mee vissen onder begeleiding van een volwassene die in het bezit is van een VISpas. Je mag dan vissen met één hengel en aangewezen aassoorten als brood, deeg, maden, wormen enz. LET OP: Dit geldt dus niet als je alleen of samen met een vriendje gaat vissen.

Wanneer je namelijk niet kan mee vissen onder begeleiding van een volwassene moet je vrijwel altijd een jeugdVISpas hebben om te mogen vissen. Als je met kunstaas of 2 hengels wilt vissen, heb je altijd een jeugdVISpas (tot 14 jaar) nodig.

Vis je alleen met één hengel met aangewezen aassoorten en niet op roofvis in water van jouw hengelsportvereniging dan heb je aan een jeugdvergunning van je vereniging genoeg. Echter niet alle verenigingen geven een jeugdvergunning uit. Maar natuurlijk wel een jeugdVISpas die je in dat geval bij je lidmaatschap krijgt!

Voordelen van het lidmaatschap.

Met het geld van het lidmaatschap zorgt de vereniging voor goede mogelijkheden voor sportvissers en een goede visstand in de plaatselijke wateren. Sommige verenigingen organiseren ook allerlei leuke jeugd-activiteiten zoals een cursus “Vissen voor kids”, viswedstrijden en soms zelfs een praktijkdag of jeugd-viskamp. Hartstikke leuk om aan deel te nemen. Goed leren vissen doe je tenslotte bij een hengelsportvereniging!

Hoe wordt je lid van een hengelsportvereniging?

Lid worden van een aangesloten vereniging kan heel eenvoudig door de gegevens van de dichtstbijzijnde vereniging op te zoeken op één van de federatie-sites Sportvisserij MidWest Nederland. Natuurlijk kan je ook alle informatie vinden op de speciale website VISpas.

Lid worden van onze vereniging kan natuurlijk ook en dat doe je via deze pagina: LID WORDEN

Verder kan je op deze pagina aan de rechterkant leuke verslagen en foto’s bekijken van onze georganiseerde Jeugd Visdagen.
De vereniging organiseert elk jaar wel een Jeugd Visdag.

Ook staan er soms aankondigingen of uitnodigingen van Sportvisserij MidWest Nederland op de website. Hun organiseren bijv. clinics voor de jeugd of andere interessante zaken. Hou daarom de website in de gaten!

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »