Jeugdvisdag 10 oktober 2015

Jeugdvisdag 10 oktober 2015Elk jaar organiseren wij (HSV Naarden-Bussum) een Jeugdvisdag voor de kinderen uit Huizen en omliggende gemeentes. Je hoeft geen lid te zijn van de vereniging; deze dag wordt samen met het winkelcentrum Oostermeent uit Huizen georganiseerd.

Ten eerste wil ik even uitleggen wat er zoal komt kijken voor zo’n dag.

1. Zorgen voor reclame, zodat het een breed publiek bereikt.
2. Zorgen dat je vismateriaal hebt voor de kinderen.
3. Vrijwilligers benaderen.
4. Contact onderhouden met de organisatie van Winkelcentrum Oostermeent.
5. Aankondiging + aanmeldingsformulier maken op onze website.

Dit gebeurd dus voordat er gevist kan worden en daar zijn een aantal mensen best wel een aantal dagen druk mee. Gert-Jan Rebel (voorzitter) zorgt zoals gewoonlijk voor de vrijwilligers, Bouke van der Ploeg (secretaris) zorgt voor de contacten met Peter Koning (winkelcentrum) en met onze sponsor Gert den Hollander (Hengelsportcentrum Nijkerk). Angela van der Ploeg (webmaster) zorgt voor de berichten op de website.

Wat moet er allemaal verzorgt worden:
* Hengels + dobbers + keycord en hakensteker voor de kinderen.
* Tuigjes inkorten en warteltjes er aan maken.
* Sponsor voor aas en voer voor de kinderen om mee te vissen. Hiervoor hebben we Hengelsportcentrum Nijkerk voor gevonden.
* Tasjes met leeslectuur, stickers, waardebon (Patty’s Petshop) en aandenken (vaantje) van de Jeugddag, (gratis aangeboden door de organisatie).
* Eten en drinken voor de vrijwilligers.
* Foto’s voor de website, (Bouke ’s morgens en Angela ’s middags).

Dan de zonnige dag zelf (prima geregeld weermannen):
Om 09.00 uur moeten de partytenten + tafels en bankjes opgebouwd worden en als dat klaar is kunnen de kinderen worden ontvangen. Eerst nog gauw even een bakkie leut en dan gaan we checken of alle kinderen aanwezig zijn en dan begint de eerste sessie van 2 uur. We vissen in 2 groepen, een groep van 10.00 uur tot 12.00 en een groep van 13.00 uur tot 15.00 uur. Kinderen worden onder begeleiding wegwijs gemaakt met het vissen door de vrijwilligers en met z’n allen gaan ze dan proberen om vis te vangen.

Ochtendgroep
In de ochtendsessie zijn er 12 kinderen die zich hebben opgegeven en na een half uur lopen er al 15 kinderen te vissen. Regelmatig komt er een kind kijken en omdat ze het leuk vinden mogen ze ook mee doen. Als om 12.00 uur de eerste sessie erop zit zijn er totaal 17 kinderen geweest. Als alle kinderen klaar zijn met opruimen en voldaan met een tasje met leuke spullen naar huis zijn, gaan de vrijwilligers even snel een hapje eten en om 12.45 uur staat de volgende groep alweer te popelen om te gaan vissen.

Middaggroep
De middaggroep is groter en daar zijn 17 kinderen voor aangemeld, maar ook deze groep was na een half uur al uitgebreid naar ruim 20 kinderen. Voor de vrijwilligers was het nu een beetje aanpoten want men had nu 3 of meer kinderen onder hun hoede. Wat deze dag opviel was dat er veel voorntjes en alvertjes werden gevangen. Vorig jaar werden er bijna alleen maar baarsjes gevangen. 16

In de middaggroep hadden we de pechvogel van de dag. Het jongetje nam een stapje te ver naar achteren en viel zo in het water. Gelukkig hadden ze hem snel op het droge en met droge kleren heeft hij toch de rest van de middag mee kunnen vissen. Volgende keer toch maar het trapje nemen meneertje Bitter, als je naar boven wilt klimmen.
Nadat alle kinderen naar huis waren was het voor de vrijwilligers tijd om onder het genot van een drankje even bij te praten. Iedereen was het er over eens dat het weer een geslaagde dag was.

Namens het bestuur en natuurlijk de kinderen wil ik alle vrijwilligers, sponsors en de evenementencommissie van winkelcentrum Oostermeent bedanken voor hun tomeloze inzet van deze dag.

Bouke van der Ploeg

Een leuke foto-impressie kan je vinden op DEZE PAGINA

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »