Jeugdvisdag 21 oktober 2017

Jeugdvisdag 21 oktober 2017
(Foto’s groter bekijken? Klik ze aan!)
Voor de 3e keer heeft HSV Naarden-Bussum i.s.m. winkelcentrum Oostermeent de jeugdvisdag georganiseerd in Huizen. De weersvoorspelling was voor deze dag niet al te best, maar de weergoden waren ons toch wel goed gezind. Om 09.00 uur stond de partytent al klaar en alle vrijwilligers waren om 09.30 uur aanwezig om alles klaar te maken. Er moesten hengels klaargezet worden, tuigjes uitzoeken, voer maken en maden bakjes gevuld worden.

Jeugdvisdag 21 oktober 2017 Jeugdvisdag 21 oktober 2017
Tijdens de 2 sessies is er geen druppel regen gevallen en zelfs de zon heeft zich nog laten zien. Voor de ochtendsessie van 10.00 uur tot 12.00 uur hadden zich 12 kinderen aangemeld en iedereen was mooi op tijd aanwezig. Nadat de secretaris had uitgelegd wat de bedoeling was voor de visdag, konden de kinderen een hengel pakken en konden ze onder begeleiding gaan vissen. Uiteraard werd er eerst uitgelegd hoe ze met de gevangen vis moesten omgaan en daarna konden de maden aan de haakjes gedaan worden.
Jeugdvisdag 21 oktober 2017Binnen de kortste keren werd er al vis gevangen en tussendoor kwamen er steeds meer kinderen bij, die ook graag mee wilde vissen. Om 10.30 uur stonden er al ruim 25 kinderen met een hengel in de hand en de ene na andere vis werd in een rap tempo gevangen. De laatste jaren werden er veel baarsjes gevangen, maar vandaag werden er ook veel voorns gevangen.
Uiteraard kwam ook Marco Kraal van VIS-TV langs en hij moest er uiteraard een foto gemaakt worden met de kinderen.
Om 12.00 uur was het alweer voorbij en er waren kinderen die 30 vissen of meer hadden gevangen. Om 13.00 uur kwam de 2e groep kinderen en ook die gingen goedgemutst met een hengel aan de slag. Ook nu weer kwamen er kinderen aanlopen die ook graag mee wilde vissen. Dus ook in de 2e sessie stonden er meer dan 25 kinderen aan de waterkant. Allemaal blije gezichten en alle vrijwilligers waren druk met het helpen, want menig tuigje kwam in de war te zitten en dan moest er weer nieuw tuigje aan de hengel gezet worden.
 
Ook nu werd er weer volop vis gevangen en een aantal kinderen begonnen steeds beter te vissen en iedereen had het prima naar de zin. Maar zoals altijd komt aan al het goede een eind en om 15.00 uur was het voor de 2e groep ook afgelopen. Dat de kinderen het leuk hadden gevonden, bleek wel aan de positieve reactie van de kinderen en hun ouders.
   
Nadat alle spullen waren opgeruimd hebben we onder het genot van een drankje nog even nagepraat en kwamen tot de conclusie dat dit gewoon elk jaar moet plaats vinden. Dus volgend jaar gaan we gewoon door met het organiseren van de jeugdvisdag.

Namens het bestuur van HSV Naarden-Bussum wil ik alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp op deze dag en hopelijk tot volgend jaar.
       

Groeten,
Bouke van der Ploeg.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »