Karperuitzetting Gooimeer

karperuitzetting GooimeerAfgelopen zaterdag 12 november 2016 hebben alle leden van de karpercommissie van Hengelsportvereniging Naarden-Bussum de BVK (Belangenvereniging Verantwoord Karperbeheer) mee geholpen met het uitzetten van spiegel en schubkarpers op het Gooimeer.

De BVK werkt op onderdelen samen met de KSN en voedt Sportvisserij Nederland met data van Spiegelkarperprojecten.

Een klein verslagje met des te meer foto’s van de uitzetting, kunt u vinden op de pagina van de karpercommissie. of klik op deze link: Karperuitzetting.


Verder nog het volgende:
Sportvissers opgelet: vogelgriep

De situatie rondom vogelgriep verandert op dit moment snel. In de buurt van Monnickendam zijn gisteren en in het weekend 1250 dode vogels gevonden, in een Rotterdams dierenpark is vogelgriep aangetroffen en in het Veluwemeer zijn vandaag ongeveer 1800 vogels geruimd. Het betreft in alle gevallen ‘wilde’ vogels en er is sprake van een vorm van vogelgriep die zich erg makkelijk verspreid (H5N8). In Nederland zijn nog geen gevallen bekend van commerciële vogelbedrijven waar een besmetting met deze variant van vogelgriep is aangetroffen. In Duitsland, Hongarije en Oostenrijk wel.

Om te voorkomen dat bedrijven door deze besmettelijke vorm van vogelgriep worden getroffen, zijn door de Minister in Nederland vergaande maatregelen afgekondigd. Deze regels gelden voor iedereen, en dus ook voor de sportvissers:
  • Als je dode vogels vindt in het stroomgebied van waterschap Aa en Maas dan kun je dit direct melden bij Joost van der Pol (06 51926140) of bij Bart Engels (06 51588783). Niet zelf actie ondernemen, raak vogels niet aan, niet zelf ruimen want de NVWA wordt hiervoor ingeschakeld.
  • Vogelrijke gebieden zoveel mogelijk vermijden, verstoor geen vogels.
  • Bezoek aan locaties waar vogels worden gehouden (beroep en hobby!) zijn verboden.
  • Verstoring van watervogels (door jacht) is niet toegestaan. De wildbeheereenheden zijn hierover geïnformeerd.

Bij vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met Waterschap Aa en Maas via telefoonnummer: 088 1788000

Bron: Waterschap Aa en Maas.