Koppel dagmarathon 2017

26 augustus 2017
Op deze mooie zaterdag is weer de jaarlijkse dagmarathon gevist in de Vesting van Naarden. Voor deze wedstrijd hadden zich 11 koppels opgegeven die keurig om 06.45 uur aanwezig waren voor de loting. Nadat de wedstrijdcommissie enige uitleg had gegeven konden de koppels gaan loten en om 07.00 uur was iedereen onderweg naar hun plek. Er waren 15 plekken uitgezet in de binnen- en buitenvesting. Voor deze wedstrijd was gekozen om via het Engels systeem te loten. Omdat er 11 koppels waren, werden er 11 nummers in de kokers gedaan en wie nummer 1 trok, mocht als eerste zeggen waar ze wilde zitten, wie nummer 2 had, mocht als 2e kiezen waar ze wilde zitten enz., enz..

Koppel dagmarathon 2017 Koppel dagmarathon 2017

Het koppel Rebel/van der Ploeg hadden nummer 1 en kozen ervoor om aan de Abri te gaan zitten bij het kamp. Daar werd de laatste weken erg goed vis gevangen en zij hoopten dat het vandaag ook het geval zou zijn. Aan de wegkant op de Abri zat het koppel Veerman/Scheffer en die waren daar wel blij mee, want dan hoef je niet ver te lopen naar je visstek. De rest van de vissers konden in hun auto op weg naar de andere visstekken, behalve het koppel Kwarten/Gerrits, die met de boot naar hun stek konden, want die hadden een plek in de Zoute Gracht gekozen.

De wedstrijd duurde van 08.00 uur tot 18.00 uur en na afloop zou de prijsuitreiking zijn in Sportcentrum De Lunet. Dankzij het mooie weer, was het goed vertoeven langs de waterkant en dat was maar goed ook. Het bleek namelijk dat de vis het ook wel best vond, want op veel plekken was het moeilijk om de vis aan het azen te krijgen. En dan kan het een lange zit zijn om 10 uur achter elkaar te vissen. Maar bijna alle koppels hebben het volgehouden en alleen een koppel die in het park zaten, waren voortijdig naar huis.

Koppel dagmarathon 2017

Helaas hadden een paar koppels die in de buitenvesting zaten de pech dat een aantal jeugdige jongens het nodig vonden om met hun bootjes als speedbootjes te gebruiken. Als je de jongens erop wees dat het ook wel wat zachter kon, werd er gelachen en voeren ze expres nog een keertje met volle snelheid over je stek. Gelukkig waren de heren ook weer snel verdwenen en konden de vissers weer rustig door vissen. Om 18.00 uur was het opruimen geblazen en kon de wedstrijdcommissie snel gaan wegen.

Koppel dagmarathon 2017

Om 19.00 uur was bijna iedereen al aanwezig bij de Lunet en onder het genot van een drankje werden uiteraard weer de mooiste (sterke) verhalen verteld. Helaas vielen de vangsten een beetje tegen voor de meesten, maar de sfeer leed daar niet onder. De winnaars van marathon waren Richard Roodhorst en Floris Bos, die iets meer dan 40 kilo hadden gevangen. Nadat iedereen zijn dorst gelest had en hun patat met frikandel hadden genuttigd, werd de prijsuitreiking gedaan door de wedstrijdcommissie en was ook deze wedstrijd weer voorbij.

Koppel dagmarathon 2017

De witviscommissie.

De complete uitslag:

 

 

 

 

 

 

Prijsuitreiking:

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »