Kleine VISpas

Voor wie is de Kleine VISpas bedoeld?
Om in het Nederlandse binnenwater te mogen vissen heeft u altijd schriftelijke toestemming van de visrechthebbende nodig.

De Kleine VISpas vormt samen met de Kleine Lijst van Viswateren de wettelijk vereiste schriftelijke toestemming voor die wateren die in de Kleine Lijst van Viswateren zijn genoemd. Met de Kleine VISpas mag u met één hengel vissen met de zogenoemde “aangewezen” aassoorten. De aangewezen aassoorten zijn: brood, aardappel, deeg, kaas, granen, zaden, worm, steurkrab, insectenlarven (bijvoorbeeld maden) en nabootsingen van insectenlarven die niet groter zijn dan 2,5 cm. Met de Kleine VISpas kunt u dus niet op roofvis vissen met kunstaas of een stukje vis of een dood visje.

Veel sportvissers, die geen lid zijn van een vereniging, ontvangen de Kleine VISpas al jaarlijks thuis via Sportvisserij Nederland. Maar ook is de Kleine VISpas te koop op de grotere postkantoren (zij vragen balie vergoeding) en via internet www.vispas.nl “Kleine VISpas” bestelformulier.
Jongeren tot en met 14 jaar hebben per 1 januari 2007 ook de Kleine VISpas nodig, als zij met een hengel en met een door de minister van EL&I aangewezen aassoort vissen.

Wilt u met twee hengels, met alle aassoorten en/of op wateren vissen die niet in de kleine Lijst van Viswateren staan, dan heeft u in 95% van de gevallen een VISpas nodig. De VISpas kunt u verkrijgen bij één van de 1.000 hengelsportverenigingen die bij Sportvisserij Nederland zijn aangesloten. Op onze website www.vispas.nl zoek vereniging kunt u zien welke hengelsportverenigingen bij ons zijn aangesloten. Ook de plaatselijke hengelsportzaak verkoopt vaak de VISpas. Bij de VISpas krijgt u één of meer uitgebreide lijsten van viswateren. Ook bij de VISpas geldt dat deze alleen geldig is in combinatie met de uitgebreide lijst(en) van viswateren. U moet dus altijd zowel de VISpas als de lijst(en) van viswateren bij u hebben.

Doe de VISpascheck via: www.vispas.nl

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »