Nachtmarathon 2018

6/7 juli 2018 (foto’s aanklikbaar)
De 12 uurs nachtwedstrijd is dit jaar gevist door 6 koppels en alle koppels waren om 18.45 uur aanwezig voor de loting. De wedstrijd is gevist onder prima omstandigheden, bij aanvang nog een lekker zonnetje en in de nacht lekker afgekoeld naar een graad of 14.

Er werd weer volgen het Engels systeem geloot en er was keuze uit 12 plekken, dus ook voor koppel nummer 6 was er nog keuze zat. Om 19.00 uur waren alle vissers onderweg naar hun stek en konden daar rustig gaan opbouwen.

Omdat het alle weken prima weer was, zouden er wel eens goede vangsten verwacht kunnen worden. Omdat de vis overdag minder aast, waren de verwachtingen dat de vis ’s nachts volop zouden gaan azen. Astrid Ebbelaar en haar zoon Rene hadden gekozen voor een plek aan de Abri, Berend en Nelis Kwarten gingen naar het Vesting eiland, Driekus en Danni Gerrits gingen aan de Amsterdamsestraatweg hun geluk beproeven.

Gert-Jan Rebel en Bouke van der Ploeg gingen naar het Dooie Stuk tegenover Scouting Olav, Rene Molenaar en Ewout van Oosterom zaten op de “Takkenstek” en het Almeerse koppel Floris Bos en Michael Smit waren neergestreken in de binnen vesting t.o. de “Takkenstek”. Richard Roodhorst en Eddie Straub die helaas niet mee konden doen, zouden in de loop van avond even komen buurten om bij alle koppels even te informeren hoe het ging.

In de loop van de avond werd duidelijk dat er 3 koppels waren die al aardig aan het vangen waren, maar of dat ook zo bleef als de nacht aanbreekt, is moeilijk te voorspellen. Ook viel het op dat er bij een paar koppels de éne visser wel goed ving en zijn koppelmaat aan het schrapen was om wat vis in het leefnet te krijgen. Bij het koppel Gerrits ging het wel gelijk op en ook bij Molenaar / Oosterom ging de strijd gelijk op. Helaas ging het minder bij de Fam. Ebbelaar en die zijn om 05.30 uur maar gestopt met vissen en zijn lekker hun bed in gekropen.

Zaterdag 7 juli om 08.00 uur was het weer gedaan met de wedstrijd en kon alles opgeruimd worden. De prijsuitreiking zou bij de Fam. Kwarten gebeuren en helaas moesten Bouke (later op de dag nog een wedstrijd) en Gert-Jan (begrafenis van Theo Braun) verstek laten gaan. Er was voor iedereen een ontbijt gemaakt en ook was er drinken voor iedereen. Alle koppels vielen in de prijzen dat waren waardebonnen van Hengelsport Het Gooi.
 

 

De uitslag van de wedstrijd:
1. Floris Bos / Michael Smit 74.6 kilo
2. Bouke v/d Ploeg / Gert-Jan Rebel 71.1 kilo
3. Berend en Nelis Kwarten 64.0 kilo
4. Rene Molenaar / Ewout Oosterom 43.5 kilo
5. Driekus en Danni Gerrits 39.2 kilo
6. Astrid en Rene Ebbelaar n.l.w.

De witviscommissie.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »