VISles op de basisschool

Op donderdag 14 juni 2018 organiseerde de hengelsportvereniging Naarden-Bussum in samenwerking met Sportvisserij Nederland een visles voor groep 7 van basisschool de Parel te Huizen. Dit als doel om de jeugd aan het vissen te krijgen, want vissen is een fantastische manier om kinderen in contact te brengen met de natuur. Maar ook om kinderen te leren genieten van het buiten zijn, ze te vertellen over de wondere onderwaterwereld en ze respect bij te brengen voor planten en dieren.

  

De dag begon in de ochtend op school met ruim een uur biologieles, gegeven door de vismeester van Sportvisserij Nederland. De verschillende vissoorten in Nederland kwamen aan bod, hoe groot ze worden, wat ze eten, hoe ze onderwater ademen en allerlei visvragen die de kinderen zelf hadden bedacht. De les werd ondersteund met een lespakket voor iedere leerling bestaand uit een werkboek, zoekkaarten en hakensteker als hulpmiddel aan het water.

 

 

Vervolgens gingen de kinderen in de middag naar de waterkant om de les in praktijk te brengen. Met behulp van de vrijwilligers van onze vereniging zijn de kinderen gaan vissen met ieder een eigen vaste stok en tuigje. Al snel werden de eerste visjes gevangen konden onze vrijwilligers uitleggen hoe je de vissen moet onthaken en veilig terug kan zetten. Een zeer geslaagde dag waar het enthousiasme van af spatten!

Wij willen alle vrijwilligers bedanken die geholpen hebben bij deze visdag.

Heeft uw school ook interesse in een visles kijk dan voor meer informatie op www.vissenschool.nl

 

Groetjes Lars Dubbeldam.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »