Ingezonden stukje

Betreft roofvissen voor kinderen.
Ouders, als je je kind een werphengel geeft………een roofvis vangen is niet zo’n kunst maar van de haak af halen dat is wel een kunst.

Laat uw kinderen eerst leren hoe dat moet voordat het te laat is; ik heb resultaten gezien van onkunde.
Leer uw kinderen hoe om te gaan met alle gevangen vissen. Het vangen gaat vanzelf maar onthaken is een kunst die je moet leren. Een snoek doet zijn bek niet meer open nadat je vingers er tussen zitten.

Het was de eerste en belangrijkste les die wij vroeger kregen, als je niet op humane wijze kon onthaken ging je simpelweg niet mee. Laat dat ook in deze tijd en in de toekomst zo blijven. Ook vissen verdienen respect, geen lijdensweg door onkunde van de visser.

Stuur uw kinderen naar een cursus die wordt gegeven door diverse hengelsportverenigingen voor ze zelfstandig gaan vissen. Leer kinderen die naar het water gaan, als eerste zwemmen, maar als ze gaan vissen, leer ze eerst hoe te handelen bij het vangen van een vis en zeker bij het onthaken van een roofvis zoals snoek.

Met vriendelijke groeten R. Determeijer uit Blaricum.

 best snoek

 

 

 

 

Verder de tip van ons:

Wanneer je geen ervaring hebt in het onthaken van een roofvis, vis dan ZONDER weerhaken! Dat is echt een wereld van verschil, onthaken gaat dan zoveel makkelijker.
Ten tweede, neem altijd een hele goede scherpe kniptang mee (bijvoorbeeld een Knipex), dan kun je altijd goed knippen mocht dat nodig zijn.
Als je weerhaakloos vist, hoeft dat absoluut niet te betekenen dat je meer vis verspeeld dan dat je met weerhaken vist.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »