De gezamenlijke lijst van viswateren

Lijsten van viswateren:
Samen met je VISpas of Kleine VISpas vormt je Lijst van viswateren de schriftelijke toestemming om ergens te mogen vissen. In de lijsten van viswateren zijn de wateren opgenomen, waar je mag vissen met het betreffende document. We onderscheiden twee soorten lijsten met viswateren:

VISplanner rechtsgeldig

Let op: Voor 2016 kreeg iedereen net als de jaren daarvoor ‘gewoon’ de Gezamenlijke lijst van Nederlandse viswateren bij de VISpas. Deze is geldig in 2016, 2017 en 2018. Vanaf 2017 zullen leden de lijst niet meer standaard ontvangen. Deze is wel online te bestellen. U kunt de lijst eventueel alsnog bestellen via de www.sportvisserijnederland.nl of u kunt de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren 2019-2020-2021 hier downloaden (pdf 8Mb): KLIK

Lees het allemaal hier: https://hsvnb.nl/gebruik-de-visplanner-op-je-telefoon/#more-6589

 

 

 

Lees hier meer en bekijk ook de Veel Gestelde Vragen

Aanvullingen

De lijsten van viswateren worden regelmatig aangevuld via de zogenaamde aanvullingslijsten, behorende bij de Gezamenlijke Lijst of de Kleine lijst van viswateren.

Visplanner
Als u wilt weten welke wateren er in de lijsten van viswateren zijn opgenomen, open dan één van bovenstaande lijsten. Als u wilt weten waar de wateren in deze lijsten liggen, start dan de Visplanner.

Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren 2019-2020-2021

Bij de VISpas krijgen alle sportvissers een nieuwe Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren. Doordat heel veel federatief water, landelijk is ingebracht mag iedere visser met een VISpas in nagenoeg al het water vissen dat in de Lijst staat. Daarom is gekozen voor het uitgeven van één (dikke) editie. Om de wateren beter vindbaar te maken voor de gebruiker, is het boekje opgedeeld in de 7 federatiegebieden. Ieder gebied begint met regiokaartjes met daarin aangegeven de gemeenten en de pagina nummers waar de wateren in die gemeente te vinden zijn. Het hoofdstuk begint met regionale, grotere wateren en dan komen de wateren per gemeente. Achterin het boekje staat een landelijke gemeente index zodat je ook direct op gemeente kunt zoeken.

Indeling en Algemene voorwaarden

In de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren zijn uiteraard ook de nieuwe visserijregels verwerkt. Deze verruiming van de regels biedt meer sportvismogelijkheden voor vissers. Veel bijzondere voorwaarden zijn landelijk afgestemd en gelden daarom landelijk. Om die reden zijn ze nu vooraan in het boekje opgenomen.

Nachtvissen, derde hengel en gebruik van een schuilmiddel

Tenslotte zijn de wateren in de Lijst al dan niet voorzien van diverse symbooltjes. Deze symbooltjes geven aan of je er mag nachtvissen (mits in bezit van de landelijke Nachtvistoestemming) of je er met drie hengels mag vissen (mits in bezit van de Derde hengeltoestemming) en of je er tijdens het nachtvissen een schuilmiddel gebruikt mag worden.

Wanneer het onbekend is of een schuilmiddel mag worden gebruikt staat er geen symbooltje. In dat geval dien je in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente te kijken of het gebruik van een schuilmiddel is toegestaan. Een complete uitleg over het nachtvissen, de derde hengel en het gebruik van eens schuilmiddel vind je in dit infoblad.

De Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren 2019-2020-2021 is hier te downloaden (pdf 8Mb)

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »