Overzicht boete-bedragen visserij 2018

Tegenwoordig wordt er steeds strenger gecontroleerd door politie agenten en de zogenaamde BOA’s op vergunningen bij het vissen en het houden van de regels. Vandaar dat wij veel vragen van vissers krijgen naar de boetes die je allemaal kan krijgen en hoe hoog ze zijn. Hieronder volgt daarom weer een update met een overzicht in een .pdf van alle visboetes voor 2018.

De nieuwe boetebedragen voor 2018 zijn bekend. De bedragen voor de meest voorkomende overtredingen in de sportvisserij zijn doorgaans gelijk gebleven, met 10 euro verhoogd en in een enkel geval zelfs verlaagd.

Opvallend is dat boete voor het vissen met meer dan twee hengels zonder hiervoor toestemming te hebben, is verlaagd van 350 euro naar 320 euro. Het vissen zonder toestemming (vergunning) is echter verhoogd van 130 naar 140 euro. Betrapt worden op het vissen met levend aas kost je 380 euro. Bij alle boetes komt bovendien nog 9 euro aan administratiekosten.

Klik hier voor het feitenboekje op de site van het OM.

Klik hier (PDF) voor een kort overzicht met overtredingingen, feitnummers en boetebedragen.

Let op: een gesloten vistent is op veel plekken niet toegestaan en valt onder wildkamperen!

Nog even dit:
Meld visstroperij en illegale visserij.
Bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit kan melding worden gedaan van (vermoedelijke) visstroperij.
Het meldpunt van de NVWA is 24 uur per dag te bereiken op telefoonnummer: Tel: (0800) 04 88

Daarnaast kan ook contact worden opgenomen met de hengelsportfederatie omdat die directe contacten heeft met buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s). De telefoonnummers van de federaties staan onder andere in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren en in de Kleine Lijst van Viswateren.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »