Witviscompetitie is weer begonnen

8 april 2018,
De witviscompetitie is weer van start gegaan en er hebben zich voor het seizoen 2018 maar liefst 23 vissers aangemeld. De eerste wedstrijd was in de Vesting van Naarden en om 07.45 uur werd er geloot aan de Abri in Naarden. Iedereen was keurig op tijd en nadat er enkele woorden waren gesproken door de witviscommissie kon er worden geloot. Dit jaren loten we via het Engels Systeem, dat wil zeggen dat iedereen een nummer trekt en dan mag degene die nummer 1 heeft als eerst zeggen waar hij wil zitten, dan volgt nummer 2 enz, enz. Er zijn 31 stekken waar men kan zitten, dus zelfs nummer 23 heeft nog de keuze uit 8 plekken waar hij uit kan kiezen om te gaan vissen.

Om 07.10 uur waren de laatste drie vissers (witviscommissie) onderweg naar hun plek, want er is altijd overleg wie welk gedeelte voor zijn rekening neemt met wegen. Het weer was deze dag geweldig mooi, alleen maar zon en prima temperaturen om heerlijk aan de waterkant te zitten en te vissen. Helaas was er ook een minpuntje en dat was dat de plekken aan de Abri moeilijk bereikbaar waren. Er is een nieuwe balk geplaatst tegen de beschoeiing, waardoor er een greppel was gegraven aan de kant waar de vissers zitten. Helaas is de greppel na 6 weken nog niet gedicht en dus was er eigenlijk niet goed te zitten.
Voor de rest is de wedstrijd prima verlopen, maar dat wil niet zeggen dat iedereen ook vis heeft gevangen.

Vandaag waren de 3 beste vissers:

1. Bouke van der Ploeg met 13.370 gram
2. Michael Smit met 13.170 gram
3. Berend Kwarten met 9.890 gram.


22 april 2018
,
Vandaag gaan de vissers naar het Amsterdam-Rijnkanaal bij Loenersloot om te kijken of daar de vis mee wil werken. Normaal vissen we alle wedstrijden in de Vesting, maar in overleg met de vissers was besloten om een keer een uitstapje te maken naar een ander water. Twee leden van de witviscommissie gaan rechtstreeks en ook een aantal vissers had daar voor gekozen. Vandaag waren er 17 vissers aanwezig en 12 daarvan vertrokken om 06.30 uur vanaf de Speeltuin in Naarden. Via Naarden, Hilversumse Meent en ’s Graveland, richting Loenersloot waar ze om 07.00 uur aanwezig waren. Ook deze zondag waren de weergoden ons goed gezind, volop zon en een graad of 22.

Nu werd er gewoon geloot en binnen 10 minuten kon iedereen gaan beginnen met opbouwen. Om 08.00 uur werd er begonnen met vissen en iedereen had gekozen om te vissen met de feederhengel. Helaas werken de vis vandaag niet echt mee en er waren zelfs 5 personen die geen vis konden vangen. Uiteraard hoort dit ook bij het vissen en hopelijk vangen zij bij de volgende wedstrijd wel weer vis.

De beste 3 vissers vandaag zijn:

1. Driekus Gerrits met 7.500 gram
2. Berend Kwarten met 6.150 gram
3. Peter Koelé met 3.170 gram

P.S. Foto’s van de tweede wedstrijd zijn gemaakt door Floris Bos.

Uitslag na 2 competitiewedstrijden is te zien via deze .PDF.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

Translate »